Het laatste nieuws & actualiteiten

Op deze pagina kunt u een overzicht vinden van de laatste berichten in het nieuws rondom Intures, voorheen Bouwburo Ingenieurs

Het modelleren van pointclouds in LCC landen

Met de komst van de 3D laserscanner is het tegenwoordig heel eenvoudig om installaties en constructies digitaal in kaart te brengen door middel van pointclouds. Deze pointclouds worden in veel gevallen gemodelleerd tot een 3D Revit-model, wat de nodige tijd en inspanningen vergt. Het betreft vaak eenvoudig modelleerwerk maar dit dient wel nauwkeurig te worden uitgevoerd. De afgelopen maanden heeft Intures in samenwerking met de firma Kieu Engineering in Velsen-Noord dit werk in Vietnam laten uitvoeren. Na enkele try-outs zijn we erin geslaagd om een efficiënte werkmethode te ontwikkelen waardoor we in staat zijn om het modelleren van onze pointclouds in een LCC-land (lage lonen land) uit te laten voeren. Dit levert direct voordeel op voor onze opdrachtgever omdat de kosten omlaag gaan én voor ons bedrijf omdat het de extra benodigde capaciteit biedt.

Onze inspecteurs gebruiken de 3D-modellen tijdens hun inspecties om condities van materialen te registreren. Door gebruik te maken van 3D scans beschikt de inspecteur altijd over de juiste as-built informatie.

Comments