Het laatste nieuws & actualiteiten

Op deze pagina kunt u een overzicht vinden van de laatste berichten in het nieuws rondom Intures, voorheen Bouwburo Ingenieurs

Intures medewerkers op cursus "veilig werken op hoogte"

Vandaag zijn 12 medewerkers van Intures op cursus "veilig werken op hoogte" bij Tata Steel IJmuiden.
Om dagelijks veilig te kunnen werken is het belangrijk dat er regelmatig voorlichting en instructie wordt verzorgd over de gevaren bij werken op hoogte. Tijdens de cursus "veilig werken op hoogte" worden de risico’s niet alleen theoretisch behandeld, maar wordt er tevens uitgebreid aandacht besteed aan het praktisch en veilig leren omgaan met risicovolle omstandigheden en het gebruik van val- en beschermingsmiddelen en krijgt men een calamiteiteninstructie.

Vallen van hoogte staat nog steeds met stip op 1 als het gaat om arbeidsongevallen. Terwijl dit aantal behoorlijk beperkt kan worden door personeel goed te blijven instrueren en regelmatig bij te scholen. Ruim 70% van onze werkzaamheden vinden plaats in risicovolle werkgebieden waarbij werken op hoogte dagelijks voorkomt. Om onze mensen goed geïnstrueerd en getraind op pad te sturen is het van essentieel belang hun kennis regelmatig bij te scholen.

Comments