Even voorstellen: Gijs Klemann
Actieve Haarlemmer
Misschien is deze Haarlemmer u al eens voorbij gezeild met een groep ‘welpjes’ in zijn kielzog? Behalve plezier bracht de scouting Gijs ook zijn partner Lisa, waarmee hij in deze stad samenwoont. Zijn vrienden van het Stedelijk Gymnasium ziet hij ook nog regelmatig voor een potje zaalvoetbal. Helaas heeft hij bij het Intures team nog niet meegespeeld door een blessure, volgend seizoen beter!
“Hoe werkt het? Hoe kan het optimaal? Hoe werk je slim om barrières heen?” Gijs keek zijn ogen uit toen hij op die middelbare school in aanraking kwam met de Shell eco-marathon waarbij ze aan een zuinig, aerodynamisch voertuig werkten. Hij genoot ervan als hij deelnemers slimmigheidjes zag vormgeven: de noodknop zat erop, maar in de vorm van een handig gepositioneerd touwtje zodat ze geen snelheid verloren. Niet heel robuust, maar wel effectief en het voldeed aan de richtlijnen: slim! Hier was zijn keus voor werktuigbouw geboren.
Van werktuigbouw naar honden
Vol enthousiasme begon Gijs in 2015 aan de TU Delft als werktuigbouwer. Maar toen hij naar een overleg over een pomp ontwerp fietste, kwam hij helaas in botsing met een andere fietser. Zo kwam niet alleen zijn fiets, maar ook zijn leven onverwacht tijdelijk tot stilstand. Daar kwam hij pas achter toen hij later die dag naar Haarlem terugkeerde…
De hersenschudding die hij opgelopen bleek te hebben was dusdanig ernstig dat hij in een langdurig re-integratie traject belandde. Dit verliep met ups & downs, zoals dat vaak gaat. Toen ook nog zijn hond overleed, kwam er weer een onverwachte wending. Dit keer positief! Via een kennis die honden gedragstherapeut is kwam hij aan een nieuwe hond, maar ook aan een nieuwe hobby: helpen bij haar uitlaatservice. En dát leidde tot een studie switch…
Er ging een lampje branden
Aangezien de TU hem door de omstandigheden nog altijd zwaar viel, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Zijn liefde voor dieren pakte hij beet met een paraveterinaire opleiding: hij assisteerde bij zijn stage dus de dierenarts bij operaties. Men kende daar zijn achtergrond, dus vroegen hem weleens technische klusjes op te pakken. Toen hij zichzelf erop betrapte dat hij er veel zin in had dat de operatie klaar zou zijn, omdat hij dan die TL lamp kon vervangen…wist hij snel terug moest keren naar de techniek!
Net op tijd volgens de studieregelingen schreef hij zich voor de studie uit, om zich weer in te schrijven voor werktuigbouwkunde. Maar dit keer bij de Haagse Hogeschool in Delft. Deze keus pakte zo goed uit, dat hij zelfs zijn pre-master succesvol afrondde. Na al dat studeren besloot hij dat het tijd was om het werkveld te betreden!
Wie het laatst komt, wie het eerst maalt
Via een detacheerder kwam Gijs in aanraking met Intures én met nog een bedrijf in Zaandam. Op dezelfde dag voerde hij gesprekken, eerst daar en pas later die dag bij Intures. Twee dagen later zat hij wederom met beide partijen om tafel, ditmaal eerst bij Intures omdat wij hem direct na het gesprek enthousiast benaderd hadden voor opvolging. Dit enthousiasme bleek wederzijds! De afgelopen maanden mocht Gijs aanschuiven bij variërende projecten en juist díe variatie was ook waarom hij voor Intures koos.
Momenteel heeft hij zelfs al een belangrijke rol bij de renovatie van het leidingwerk van een ontstoffingstoren bij een grote fabriek. De manier waarop hij daarin is gerold, ervaart hij ook als zeer prettig. Een collega nam hem mee om te laten zien aan wat voor projecten je als Technisch Specialist kunt werken. Dat liep uit de hand tot een 2,5 uur durend inhoudelijk overleg met de klant die ze in het veld tegenkwamen, waarbij Gijs direct namens de klant uitgenodigd werd vanwege zijn goede input. En telkens als hij in het veld is, groeit de liefde voor zijn werk alleen maar meer..
Groot, groter, grootst: een carrièrerace?
Dat verbaast hem niks! Hij vindt het zelfs een typische werktuigbouwer eigenschap om te genieten van zulke locaties, waar alles GROOT is. En daar werkt Intures wel mee: grote locaties, grote installaties, grote hijskranen, grootschalige samenwerkingen, ga zo maar door…
Als technisch specialist denkt hij nog wel jaren en jaren zoet te zijn met verdiepen en verbeteren. Maar, ook de asset managementafdeling lonkt. Het analytische karakter en het nut van de strategische bijdrage spreken hem aan: intellectueel prikkelende stof! Zo werd hij erg enthousiast van een project van ons waarbij we storingsanalyses van tramdeuren leverden. Toevallig had hij zich onlangs verdiept in tramdeuren: blijkbaar is het een Delftse uitvinding die ervoor zorgt dat de deuren ook bij een stroomstoring altijd openen.
Maar niemand weet natuurlijk wat voor onverwachte wendingen het leven nog in petto heeft. Misschien wordt Gijs ooit nog wel een akoestisch adviseur voor Mercedes: onlangs stond bijvoorbeeld een vacature uit om het geluid van de motor beter te laten klinken zonder impact op de performance. Formule 1 is namelijk echt zijn ding, met zijn moeder een vaste prik om te kijken. Maar Gijs, doe eerst maar eens mee met de GP Intures poule zonder ‘de rode lantaarn’ te verdienen!