Even voorstellen: Kevin de Graaf
Ordenen en vormgeven: met de paplepel ingegoten
Bij het opruimen van bordspelletjes vraagt Kevin de Graaf(26 jaar) zich af: “Waarom al die onderdelen zo in een kartonnen doos gooien?” Als je die doos anders zou vormgeven kun je snel van start als je een potje wilt spelen, gaat opruimen nog net zo snel en zie je in 1 oogopslag of er onderdelen ontbreken. Een leuk project om met de 3D-printer op te pakken!
Als kind al knutselde Kevin graag. Tel hierbij op dat Kevin’s vader al 38 jaar technisch tekenaar is en het zal je niet verbazen dat hij al jong geïnteresseerd was in architectuur. Iets wat je tot de dag van vandaag nog terugziet in een hobby van hem: schaalmodellen printen en bouwen.
‘Hoe het moet’ en de wereld van 3D
Op school volgde Kevin bewust de vakken die nodig zijn om gebouwen te ontwerpen en ontwikkelen, waarvandaan hij ontdekte welke richtingen hem aanspraken. Zo kwam het dat hij de MBO bouwkunde opleiding volgde, waarbij hij plezier had in zijn stages en ontdekte dat Autocad hem heel makkelijk afging. Hij miste echter de creatieve puzzel van ‘hoe ga je iets bouwen’, vanwaar hij besloot de HBO opleiding voor bouwkunde te volgen aan de Hogeschool Inholland te Alkmaar. Op dit moment zit hij in zijn laatste studiejaar.
Toen hij daarvoor overstapte van Autocad naar BIM en Revit ging er een wereld voor hem open, die in 3D. Geen losse doorsnedes en ontwerpideeën meer, maar 1 overzicht en het inzicht wat daarmee komt: “Een ontwerp komt echt samen, het komt tot leven.”
Elke gevonden fout geeft voldoening
In Kevin’s (o.a. BIM-)coördinerende rol hielp de 3D software hem ontzettend om controle te houden over het project en fouten te voorkomen. Het klinkt misschien gek, maar hij wordt er blij van een fout te vinden – omdat hij weet hoeveel ellende het in een later stadium had opgeleverd. Kevin: “Ik geloof in de 1-10-100-1000 regel. Hoe verder in het proces, hoe groter de impact.”
Sinds 10 juli is Kevin in dienst bij Intures als Revit Engineer, waar hij van de laserscan een vertaling maakt naar de 3D vormgeving van gebouwen. Hierbij is ruimtelijk inzicht belangrijk, omdat je de weergeven data juist moet interpreteren om fouten te voorkomen. “Kun je nagaan wat de impact is als je tijdens het vervangen van een supergroot constructiedeel erachter komt dat het net niet past, of dat een ander nieuw onderdeel wat erbij komt kijken in de weg blijkt te zitten”.
Toekomst in complexe coördinatie
De projecten van Intures zijn vaak complex, waarbij we geregeld meerdere partijen begeleiden tot een succesvol ontwerp, productie en implementatie. “Dat lijkt me zo gaaf, om in de toekomst interne projecten te trekken waarbij ik zorg dat we de beste standaarden hebben voor het communiceren met alle partijen en voor het (in 3D) werken met multidisciplinaire teams.” Kevin geeft aan dat hij daarin ook echt een toekomst voor zichzelf bij Intures ziet: “Al vanaf het eerste gesprek denkt Intures mee over wat bij mij als persoon past. Ook praten we over wat ik in de toekomst zou willen en de stappen die daarvoor nu al gezet kunnen worden.”
Een goed begin…
Kevin vervolgt: “Ik ben daarom blij dat mijn vorige werkgever mij kennis liet maken met Intures, eerst via een gezamenlijk project en daarna door het me te gunnen de stap te zetten. Zij kenden de mensen al langer en dachten ook dat ik goed in dit team zou passen!”
Op de vraag hoe het tot dusver bij Intures bevalt is Kevin positief: “Los van de fijne mensen is het de kwaliteit van alles wat voor mij bevestigt dat ik hier goed zit. Als ik kijk naar het onboarding proces is alles netjes van tevoren voor je geregeld, en vooral goed geregeld. Dat is voor mij heel belangrijk.”
En Kevin is voor ons ook heel belangrijk, wij kunnen zijn kennis en passie goed gebruiken. Welkom!